|| Memory & Moments ||

"Mase konvo KLIUC 2006, bangga sungguh saat ni eventho parents aku xdpt dtg. both outstation. but big big thanks utk mereka sbb mendidik aku menjadi anak yang baik.T.kasih xlupa utk Abg Kamil (my officemate & big brother) dan Che su (Aunty kesayangan) yg sanggup datang siap bwk bunga lagi haha big thanks again"



"Aku dgn zul(kanan aku) kt tengah2,baris atas skali..zul dapat best student grad dgn cgpa 4.00..tah otak programming ape laa dia ni..gifted tol..tah2 ada usb port kt kepala dia bole transfer data haha"



"Dapat bunga beb..weee :P"



"Lepak kt genting lepas konvo with jaja & zul"



"Aku zul & hazrul.Aku mintak tlg diorg jadi model untuk asgmnt photography che mat.masa ni 1st sem kt mmu dah"



"Ni masa Abg.Kamil aku & jaja gi album launching kumpulan Niskala kt planet.Niskala ni kira reborn utk kump.Headwind.byk lagu2 diorg best.checkout www.niskala.com.my. Reni (vocalist) kt sebelah aku tu kira mmbr baik abglah.Lepak dgn dia mmg best xtipu"



"Teringat zaman2 ni..lepak dgn abg kamil..byk benda baik buruk aku belaja..thanks alot bro"



"Perghh..time ni mmg best.xsilap 2thn lepas.ni aku lepak jap mase smpi somewhere kat setiu, terengganu.masa ni aku dgn bert (mmbr baik photography) on trip (eastcoasttrip) dr kl-kuantan-beserah-kemaman-dungun-marang-k.trganu-setiu-byk tmpat sgt smpi xigt.time ni musim tengkujuh tp masa ni elok langit cerah dan membiru membuatkn ku terkedu sbb cntek sgt langit hr tu. purpose trip ni kitorg try nk cover/shoot life para nelayan masa musim tengkujuh kt kg2 nelayan yg kitorg singgah sepanjang trip 3hari 2mlm ni.mmg byk pengalaman dan benda yg dipelajari.conclusion:photojournalism mmg mencabar dan best"



"Bert (abdul rahman roslan),mmbr baik yg memperkenalkan dunia photography kt aku.byk aku blaja dr dia & menjerumus lebih ke bidang photojournalism.thanks lot bro"



"2007.Haha ni 2nd time celebrate bday jaja..with new friends new environment.thanks kpd rakan2 yg terlibat dalam konspirasi penipuan :P"



"2008.2 org rakan yang telah hilang..dua2 dr seremban pulak tu..haihh"



"2005.jauh berjalan,panjang pemandangan.masa di jakarta & bandung"



"Pulau Ketam Trip 2006. kat tengah baris depan skali tu sifu in photojournalism Mr Shamshahrin Shamsudin.utk bebereapa ketika aku ada spend time dgn dia blaja pasal camera technical & practical parts.purpose trip ni kitorg try nk shoot/cover typical life masyarakat cina kt pulau ketam masa tahun baru cina.trip yg mmg best.bert & hazrul pun follow skali.memandangkn hazrul xda slr so dia jln2 smbil bwk tripod aku last2 dpt nama mr.tripod.satu benda yg susah kt sini nk dpt kedai makan yg jual makanan halal.nk dibuatkn cerita,masa aku dgn hazrul jalan2 sambil shoot kt area kg cina tu..dah laa lapar..tiba2 ada pulak org cina bergaduh.xsilap aku pasal hal curik basikal.sbb kt sana hanya basikal je bole bawak.motosikal ka keta kaa harapan laa nk bwk sbb jalan dia style jeti,lebar pulak sebesar 1 depa je..bayangkn ler..tp tu laa yg special pasal p.ketam.basikal.then pasal hal gaduh td, kitorg pn menggelabah tapir laa dah laa semua cina silap2 aku dgn hazrul pn kna tarik.so kebetulan kat area depan tu ada laa balai polis.kecik jer xmcm balai polis biasa.kitog pon terus jalan buat relax.masuk area b.polis then lepak kt pondok siap ada bangku&meja. yang plg best,atas meja tu ada lah pulak limau mandarin xsilap aku lebih dr 15bijik.apa lg melantak laa aku dgn hazrul smpai hbs beb sbb lapar terlampau.selamber ngadap je...tp syok sbb limau tu manis beb."



"2006.Time ni mase early stage nk shoot video2 teknik bermain golf cast bapak aku sendiri, utk final project diploma aku&jaja - Learn the right basic about golf (e-learning/multimedia based application). since aku dgn bapak aku mmg main golf, so sng lah skit nk handle project ni in terms of parts & elements yg perlu difikirkan. Jaja lebih into documentation,aku pulak into designing & programming. Moment spanjang nk siapkn project ni aku akan igt smpai bila2 sbb mcm2 masalah yg jadik tp end up,2 benda plg best t'jadi,1st masa final presnttion kitorg dpt tepukan gemuruh yg xku sangka sungguh dr suma org trmasuklah para lecturer.2ndly,kami dpt A utk project ni"


"2005.dah mcm bdk2 architecture padahal budak IT. 7 hari bertungkus lumus aku zul & shafiq siapkan projek layout bangunan ni utk subject office management masa kt kliuc.bilik dah mcm tongkang pecah siap ada yg t'tido bwh katil sbb brg2 bersepah xda masa nk kemas..tp skali lagi..ia sungguh berbaloi"




"2004.Zaman mase aku 1st sem kt KLIUC.masa ni kt KLIUC talent quest..mcm af..idol2 tu lah ada nyanyi2 lah.theme dia retro.so kononnye aku ni nak support theme laa kan.then aku pakai laa complete sut bapak aku punye masa dia muda2 dulu.mmg ketat especially kt cawat tu.ishh..xleh nafas.. yg terkejutnya,masa mlm event tu aku dtg dgn zul & penyu(roomate aku)..diorg pun pakai lebey kurang mcm aku laa..serious dh mcm dlm crita pramlee.then masuk2 dewan je org suma bersorak tepuk tangan ada yg bangun beb mcm rock star dah kitorg nih..segan xyah cakap laa kan tp mmg best..bangga pon ada haha support theme laa katakan.lastly aku dapat award best dress..haha yg xleh blah mase panggil naik stage mc tu panggil aku Hafifi..bukannye rezza..adoyaii..dh mcm che mat plak..hafifi!!! apapon..mmg best..dpt laa hamper sebijik..:P"



"2004.zaman kebengapan dlm bidang multimedia.org dh start pakai photoshop/illustator aku br berjinak2 dgn Paint.tp ni laa gmbr 1st aku edit betol2 nyer.haha.sebelah tu aiman member masa kt KLIUC"



"2004.again.Paint is so usefool.aku dan cipan sedang membahan.dlm keta kuning shafiq orang tua dan rakan2 yg lain.otw ke uptown damansara"



"2004. Zaman kegelapan"



"2006-2007.Rindu zaman berkerjaya.banyak pengalaman dan dugaan.Memang dan paling best dalam hidup aku"



"2006.Teringat kalian. time ni shot utk siapkan group project utk subject marketing masa kt KLIUC. checkout Project of the year KLIUC @ YouTube.mmg xleh blah..haha"



"2008.Zaman menggila dan akan terus menggila selagi digilai dan tergilai"

6 comments:

FoFaNa said...

nak jgk jadi model photography.
hmmphh..

syieallysum said...

rindu azfar.

Anonymous said...

yg gambo dengan patung ijau tu.
inspirasi dari lagu D.I.C.S.O ke ?
haha!xD

penyupsycho said...
This comment has been removed by the author.
cik meow said...

anda nampak sangat pelik bila anda ada rambut..:D

si kurus said...

wuih! teringin lak aku tgk incik hafifi nih berambut kerinting cm zmn mude2 lu..yaw~~ bile lg bang oi:P