|| Foolitic ||

Yaaaaaaaaaaa....yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
selamat bertemu kembali para pembaca pendengar pelihat penghidu dan pemerhati blog yang jauh dimata dekat dihati jauh ditelinga dekat dijari.
banyak isu yang berlaku baru-baru ini yang membuatkanku terfikir berfikir dan memikirkan akan inferens dan hipotisis terhadap setiap isu yang terbangkit di dalam benak pemikiran ini.

1stly tentang political issue berkaitan peralihan kuasa oleh PakLah kepada Najib yang dikhabarkan akan dipercepatkan/diperawalkan dari tarikh 2010 yang disebut-sebut sebelum ini. Nak ikutkan aku dah terlepas byk isu2 menarik berkaitan politik malaysia so this is the great time for me personally to update with these stuff atleast ada benda yang kita bole observe dan blaja kan...menarik2 sungguh menarik..wow

2ndly ni ada kaitan ttg politik jgak. Semlm aku blk rumah di cheras bukak posa alang2 cuti nuzul al-Quran. before masuk rumah aku saja2 lah check postbox kt rumah tu then ada 1surat ni atas nama aku rezza hafifi alias yang tertera urusan seri paduka baginda.aku igtkan surat saman lagi.kat belakang sampul surat tu ada printed Pejabat Menteri Besar Selangor. haiih..takan saman parking MPPJ pulak..argh aku bukak2 rupanya kad raya rasmi utk jemputan rasmi rumah terbuka menteri besar selangor sempena hari raya aidilfitri.hahaha aku tergelak beb..sejak bila aku pernah buat apa2 urusan dengan mana2 badan/kementerian negeri selangor apatah lagi urusan dgn menteri besar selangor yang kini diterajui oleh kerajaan pembangkang. nak kata aku ada berkawan dgn anak2 menteri besar tu mmg jauh panggang dari microwave. aku bukan pegawai kerajaan.later on fikir2 ada beberapa inferens yang dapat dibuat:

1. mungkin ia hanya jemputan biasa (random picked)
2. mungkin ia satu strategi politik menarik golongan muda spt aku ke majlis2 sedemikian
3. kebetulan kawasan rumah aku kt cheras tu di menangi oleh parti pembangkang masa pilihanraya yang lalu so maybe this is apart of their 'gift' to voters
but masa election dulu aku xgi pon mengundi...aku dh daftar sbg pengundi secara online but on the election day aku x dpt gi sbb shot org kawin.. :P
4. mungkin sbb aku ni hot stuf kot...haha menggelabah sungguh
5. aku blaja kt mmu cyberjaya yang dalam jajahan negeri selangor...tapi xlogik gak...kalu camtu baik jemput skali pakguard2 bangladesh kt pintu masuk mmu tu..
Konklusinya..jemputan yang aku dpt ni agak menarik..selalunya dulu2 dapat kad raya dari sdara mara ke...makwe ke..haha (perkataan makwe tu...sungguh tak tahan)..but then now dr kerajaan Selangor. Apa2pun mmg best. Terima kasih kerajaan negeri Selangor...

3rd. Ni agak menarik yg aku nak share lah dgn anda2 skalian...since aku interested dgn benda2 patriotism ni...semlm aku tgk satu movie ni..." Harold & Kumar - Escape From Guantanamo Bay"..sape2 yg dah tgk movie ni especially jantan2 yang bernafsu kuda surely dh jadi kuda dah..haha thats not the main issue. Ade beberapa dialog dlm movie tu yg menarik perhatian aku..






xtually tak kisah lah either kita ni american, european, singaporean, indonesian or malaysian..fikir2kan lah. any comment? wow

6 comments:

GuRp BLiNg-BLiNG said...

mengikut isu yg telah dibagkitkan dalam para no.2 ada kemungkinan:

(a)anda telh mendaftar sebagai ahli dalam jajahan selangor secara rasmi

(b)bakal menjadi salah seorang dr menantunya--bole jd!

(c)anda merupakan ahli secara senyap..makna-kata SILENT-COMMITTEE.. haa...

sheera said...

ahli politik yer skrg. haha

Rezza Alias said...

haha..

emofest said...

sorry menyampuk..tp ade benarnya kata bush dlm citer tu..haha..bodo gile citer tu..

bil Mazlan said...

aiiiee... emofest kalau dah hinggap kat sini aku jadi hairan... haha

i may not know much about the corrupted politics we're in right now.. but in general, but if a 13-year old can come up with that statement then, we're screwed in a way..

emofest said...

nabila
..aku baca ape yg menarik..
..aku kumen benda yg buat ku tertarik..
so..aku berada dimane2..
aih..xleh tgk aku aman dak ni sorang..