|| New day different story ||

Baru shj bangkit dari tido setelah mengerah keringat memaksa diri tak tido selama 2 hari dengan menuang 3 tin air Nescafe Latte dan 1 tin air Black Fury ke dalam sistem badan konon-kononnya nak stay up buat keje. Stay-up memang menjadi but then keje terbantut sebab komputer still kena attack trojan horse ( thanks to Izny sebab menshare kan virus yang anda bela melalui pendrive anda..sharing is caring i know..haha joking!). Nak dibuatkan cerita sensasi lagi, baru balik dari kelas pagi td elok2 je nak sambung buat keja suddenly elektrik takde sbb lupa nak bayar the latest bill.Moralnya dah bermoral2 bcoz dah 3 kali benda ni jadi but this is the final and last moral - rajin2 lah bukak postbox tu, cepat2lah collect duit dr housemates, jangan tangguh2 terus gi bayar. So td dengan memandu Ferrari 1.0 Gsx keluaran Perotiga,terpaksa lah gi bayar di TNB persint 2. Since ni dah kali ke-3 kena potong, akak di kaunter pembayaran tu dah kenal sangat muka aku.Then balik to cyberia dengan panasnya sbb takde kipas aku pon separuh bogel lah dengan zul kat katil tu memaksa diri untuk tido.masing-masing mengeluh cam ayam nak bertelor. Tapi atas dasar semangat 'braderhood' kami rilek2 katak je.buat2 macam ada angin aircond cap Topaire.
Lalalalala - gaya borat.

Macam-macam jadi
aku bosan hidup begini
tak mahu menyusahi
atau disusahi
lebih baik hidup sendiri
mati sendiri
tapi siapa nak angkat jenazah aku nanti
untuk dikuburi?
moralnya disini
kita fikir lah sendiri
mana yang harus dibaiki
ditouch-upi
dan...
direnungi
:)

5 comments:

GuRp BLiNg-BLiNG said...

heuuuu..
bile u pndai bersyair ni?

Anonymous said...

fuyooh.. ade blog aa skang.

Izzy Jay said...

alaaa.. sorry la! kude tu mmg suke bertenggek kat thumb drive i! i pon taktau mcm mana nak bunuh diaaaaa... =(

Rezza Alias said...

syair? haha i rasa i dah mcm papa lah..sasterawan serta cendikiawan bahasa dewan bahasa..nasib baik x jd angkasawan.. :P

Rezza Alias said...

to izzi jay:
yang u gi bela kuda hitam argentina nape..tu yg susah nak bunuh tu..lain kali bela kuda kepang je ok? huhu install lah Avira Antivir atau Avast surely mujarab nak sembuhkan pc u tuh..heee